maandag 18 januari 2010

Succesvol werk? Word een magneet...

De laatste tijd ervaar ik bij deelnemers in trainingsprogramma's en ook bij mezelf iets interessants.

Het gaat over aantrekkingskracht.
En nu heb ik het niet over het uiterlijk.
Maar wel over het innerlijk.

Hoe beter iemand uiting geeft aan wat er in zijn innerlijk afspeelt, hoe meer hij anderen aantrekt. Let er maar eens op. Je luistert toch veel liever naar iemand die 'echt' is; iemand die het heeft over zijn verlangens, zijn kwetsbaarheden. Op het moment dat zijn masker afgaat, vraagt dat automatisch om jouw contact.

Hoe meer ik uiting geef aan 'mijn zachtheid' (mijn + pool), hoe meer mensen ik aantrek, die dat nodig hebben (de -pool op dat punt en dat moment). Hoe duidelijker ik ben in mijn communicatie (dus geen omzwervingen meer), hoe eerder ik realiseer wat ik wil. Hoe eerlijker ik ben in wat ik echt wil in mijn werk, hoe meer ik doe wat ik verlang! En daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is trouwens.

Ik ga door met het vergroten van mijn aantrekkingskracht; ik word een echte magneet!

zondag 3 januari 2010

Twee weken vrij?


Net twee weken vakantie gehad. In de volksmond noemen we dat 'twee weken vrij'. Maar ik moet eerlijk zeggen dat 2 weken met twee jonge (lieve) kindertjes niet voelt als vrij zijn, laat staan op bezoek bij schoonfamilie.

Ik was continu bezig.

In deze levensfase klopt het label 'vrij' voor mij niet bij vakantie.

En zowiezo betekent vrijheid voor mij niet 'niet werken'. Wanneer ik 'vrij' ben, ben ik volledig mezelf, ben ik in mijn element, voel ik de flow. Voel ik geen remmingen, opereer ik vanuit mijn essentie. Ook op mijn werk.
Natuurlijk heb ik zelf meer invloed in mijn thuissituatie om me vrij te voelen, maar...mijn doel is me ook zoveel mogelijk vrij te voelen in mijn werksituatie. Ik geloof ook dat dat haar (zakelijke) vruchten afwerpt trouwens.

Het hele jaar 'vrij zijn': een mooi voornemen voor 2010!